Herestraat 8-12 & Grote Markt 46

Met dit plan realiseren we 17 – voornamelijk nieuwe – appartementen met een grote diversiteit aan m2 in het centrum van de binnenstad van Groningen. 

Het totaalplan bestaat uit drie panden aan de Herestraat, waarvan 1 gemeentelijk monument en een gemeentelijk monument aan de Grote Markt die met elkaar verbonden worden via de nieuwbouw in het achtergebied en daarmee een gezamenlijke entree krijgen via de Gelkingestraat. 

De panden aan de Herestraat worden op de verdiepingen verbouwd tot appartementen en de bestaande gevels worden grotendeels vernieuwd. Met het ontwerp voor deze nieuwe gevels komt de oorspronkelijke korrelgrootte weer terug op deze plek. In het ontwerp is zorgvuldig een materialisering uitgewerkt met een rijke uitstraling die past bij de Herestraat, waaronder tegelwerk van Tichelaar Makkum. De loggia’s en franse balkons leiden tot een verlevendiging van de straat.

Het monument aan de Grote Markt zijde krijgt een nieuwe pui en naast dat de verdiepingen worden verbouwd, word de dakopbouw vervangen door een eigentijdse oplossing.