/ Friesestraatweg

De nieuwbouw van 20 appartementen kwam op de plaats van een vervallen boerderij aan de Friesestraatweg. De Mansarde-kap is als uitgangspunt genomen voor de uitwerking van bovenste bouwlaag, in combinatie met een ‘statig’ front door toevoeging van een gemetselde dakopbouw. De formele en enigszins klassieke indeling van de voorgevel zet zich door in de dakopbouw, maar ook in de zijgevel. Langzaam gaat de rijkdom in detaillering van het metselwerk in de voorgevel over in een eenvoudige achterzijde van het bouwwerk. Het gebouw geeft ons inziens door haar uitstraling en ‘bescheiden’ grandeur weer méerwaarde aan de Friesestraatweg als historische uitvalsweg van de stad Groningen

  • Locatie: Groningen
  • Jaar: 2015-2017
  • Type: 20 appartementen
  • Opdrachtgever: Schove Groep BV
  • Foto’s: www.petervanderknoop.nl